Nyhetsbild

Nyskördat, närproducerat och småskaligt!

Bondens egen Marknad finns till för dig som vill handla råvaror av högsta kvalitet. Här hittar du till exempel: grön- och rotsaker efter säsong, ostar av alla de slag, kött och chark, sylt, saft och marmelader, rapsolja och honung samt en mängd andra läckerheter från traktens producenter. Det är skördefest varje gång, och ibland festar vi till lite extra med gästande kockar och andra matrelaterade evenemang. Håll koll på din egen marknad så missar du inget av våra evenemang!

Allt på våra marknader är odlat med kärlek och omsorg. Många av våra varor är också ekologiskt odlade/uppfödda och förädlade. Håll utkik efter KRAV-märket eller fråga din producent hur just din vara är odlad/uppfödd eller förädlad. Det mesta på marknaden skördas samma dag eller dagen före och resan från gården till torget är aldrig längre än tjugofem mil. Det är alltid oss producenter du träffar på marknaden och vi gillar att prata mat. Så våga fråga!

Ursprunget till Bondens egen Marknad är Farmers Market som startade i Los Angeles 1934. Konceptet fick sin nuvarande form på 1970-talet och har spritt sig över världen. Förutom att marknaderna i sig är en succé så sprider vi idén om ett hållbarare samhälle. Bara i Storbritannien finns det nu 400 lokala marknader och i Sverige har vi på tretton år blivit 23!

Här på hemsidan har vi samlat våra bästa recept, nyheter och erbjudanden. Vi finns från norr till söder och nära dig.

Varmt välkommen till oss!


Tillbaka

Missa inga marknader!

Anmäl dig för en påminnare inför nästa marknad.

Påminn mig Tipsa en vän
Bondens recept